Izrada sajtova učitavanje
Kompletna Web rešenja

Izrada sajtova

Izrada Web sajtova | Vreme čitanja: 4 minuta

Način na koji je predstavljen Vaš brend na internetu, možda je važniji nego što mislite. To je odlučujući faktor kada se govori o posetiocima Vašeg web sajta. Zadnja istraživanja pokazuju da korisnici interneta formiraju mišljenje o nekoj stranici u roku od par sekundi. U tih par sekundi oni odlučuju da li žele ostati na Vašoj stranici ili prelaze na neku drugu. Tu nastaje razlika između početka veoma profitabilne veze Vaših potencijalnih klijenata ili ipak do izgubljene prilike zauvek.


Koristeći najnovije tehnologije i poštovajući Web standarde, možete biti sigurni da će Vaša internet stranica uvek biti dostupna svima, optimizovana za internet pretraživače i jednostavna za korišćenje.


Mnogi od vas odmah na početku pitaju: "A koliko košta izrada Web sajta?". Nemoguće je odrediti cenu bez prethodnih konsultacija. Takođe, potrebno je ustanoviti koliko stranica treba da sadrži Web sajt, koliko je zahtevan, kojim materijalom klijent raspolaže...Zbog toga je neophodno ugovoriti kreativni sastanak između klijenta i Web dizajnera.Za projektni sastanak trebalo bi pripremiti sledeće:


  • Jasan cilj
  • Sadržaj Web stranice
  • Ciljana populacija odnosno publika kojoj se obraćate
  • Potrebne funkcionalnosti Web stranice
  • Vaše želje i predloge oko dizajna sa potencijalnim primerima
Izrada sajta primer

Responzivni web dizajn (RWD)

Šta je to uopšte responzivni web dizajn (RWD)? Kada kažemo da je neka stranica responzivna (eng. responsive) to znači da se kao takva automatski prilagođava uređaju, odnosno veličini ekrana. Stranica na kojoj se upravo nalazite je responzivna, a to možete proveriti ako promenite veličinu preglednika, ukoliko sajt posećujete putem desktop ili laptop računara. Proveru takođe možete izvršiti putem tableta ili mobilnog telefona.


Ukratko, Responzivni Web dizajn znači da posetioci Vašeg sajta mogu pronaći informacije koje su im potrebne, bez obzira na to da li mu pristupaju sa računara koji ima veliki ekran, tableta ili pametnog telefona. Pogledajte ispod na animacijskom primeru:


Responzivni dizajn animacija
Responzivni dizajn animacija 2

Faze u izradi Web dizajna

Izrada sajta faza 1

Dizajn Web stranice


Kada definišemo sadržaje i funkcionalnosti Web stranice i nakon što od Vas dobijemo osnovne smernice oko dizajna, Vaš logotip i npr. nekoliko fotografija, krećemo u izradu predloga dizajna. Dizajn dorađujemo do konačne potvrde s Vaše strane.


Izrada sajta faza 2

Izrada Web stranice


U ovoj fazi krećemo u izradu Web stranica. Da bismo uopšte došli do ove faze potrebni su određeni preduslovi:Ovo je ujedno i faza u kojoj smo zajedno u najintenzivnijoj komunikaciji jer uvek postoje neke ideje, pitanja, nejasnoće ili predlozi. Takođe, ovoj fazi najčešće se rešavaju pitanja oko imena domena, registracije i hostinga za Web stranicu.


Izrada sajta faza 3

Provera sadržaja i funkcionalnost Web stranica


Ovaj korak se izvodi tako da se dizajn, identičan izgledu stvarnih budućih Web stranica, postavlja na privremenu Web adresu poznatu samo klijentu i web dizajneru. Nakon što klijent pregleda dizajn, donosi odluku o izgledu, funkcionalnosti i ukoliko postoji potreba ispravljaju se eventualni propusti.


Izrada sajta faza 4

Postavljanje Web stranica


Vašu novu Web stranicu postavljamo na pripadajući domen. Čestitamo, postali ste deo Internet sveta!

U saradnji sa kompanijom DreamWeb Hosting u mogućnosti smo da za naše korisnike obezbedimo hosting pakete koji pružaju odličan balans resursa, performansi, stabilnosti i bezbednosti za kvalitetan nastup na Internetu uz najpopularniji hosting kontrol panel na svetu (cPanel) i najbolju tehničku podršku.

Poručite već danas Vaš hosting paket!